Kunstvisitten, Josephine Echer

Dato Onsdag, 15. mai 2024 kl 13:00 - 14:00
Varighet 1 time(r)
Beskrivelse KUNSTVISITTENS VANDREUTSTILLINGER 2024 VISER JOSEPHINE ECHER – NOE TAPT OG NOE VUNNET

Velkommen onsdag 15. mai kl. 13.00!


I verket Noe tapt og noe vunnet har Echer jobbet med en kobber-kropp, med hundrevis av forskjellige biter satt sammen som et puslespill. Materialene er kobber, emalje og dekaler (foto-overføring). Ideen er at delene kan separeres og brukes som selvstendige smykker.
Man kan også bruke større deler av kroppen og få et helt annet smykke, f.eks. en fot eller en hånd. Foten kan da henge fra halsen, bli brukt på foten eller transformeres til et anheng. Slik vil kroppen kunne være mange forskjellige smykker og gi ulike uttrykk.
I utstillingen viser Josephiine Echer et lite utvalg av delene til kobberkroppen, i tillegg til et foto – som viser verket i sin helhet.I sin kunstneriske praksis utforsker Echer hvordan livet, arv og døden kan utrykkes med materialer som kobber og emalje. Hun bruker bl.a. farens
Alzheimer-diagnose som inspirasjon, med hva dette har medført av et følelseskaos. Kunsten har blitt hennes måte å uttrykke seg gjennom, der hun opplever den kreative prosessen som en helbredende handling, en bearbeidelse av hendelser i livet.Kobber-kroppen er som en tidskapsel, lagret med felles minner hun har med faren. I hver del har hun forsøkt å kanalisere spesifikke minner og uttrykke følelsene som henger ved disse. Minner, blant annet fra barnebursdager, da han lærte henne å kjøre bil, de uendelige telefonsamtalene deres, og så videre. I de to årene prosjektet har pågått har hun saget ut biter av kobberet, samtidig med at den faren hun en
gang kjente har forsvunnet mer og mer. Kroppen, som er et avtrykk av henne selv, viser at også hun er en annen – enn for to år siden.Josephine Echer (f.1998) utdannet gullsmed ved Setesdal vgs i Valle og deretter MA i Medium og materialbasert kunst på Kunsthøyskolen i Oslo.