Smykkekurs 2021

VELKOMMEN TIL SMYKKEKURS I REGI AV KUNSTVISITTEN

med Lena Walton Herfindal

Workshopene vil bli holdt tirsdagene i oktober 2021:
5, 12, 19 og 26. oktober fra kl. 13 - 16.


Følg med i Villa Walles aktivitetskalender!

PÅMELDING: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

En presentasjon av kunstneren:

"Med utgangspunkt i tegnestreken jobber jeg med smykker, tegning, grafikk og objekter. Inspirert av naturen og mine indianske røtter undersøker jeg forskjellige utviklingsprosesser i naturen. Jeg tar utgangspunkt i min egen familiehistorie og bakgrunn som Mohawk indianer der nærhet til natur står sentralt. Jeg tar for meg vekstprosesser fra blomstringen til en knopp, organismer i kroppen og indiansk symbolikk. Med en tynn åre- lignende strek beveger jeg meg mellom forskjellige materialer og veksler på teknikker for å få frem ulike utrykk og egenskaper i arbeidene. Jeg jobber hovedsakelig med metall, papir og plast.

I tegningene bruker jeg gammeldags splittpenn og tegner med tynne åre lignende streker som flettes inn i organiske formasjoner der jeg skaper et botanisk og kroppslig utrykk. Jeg eksperimenterer med ulike farger, bevegelser og former, og er opptatt av taktile kvaliteter som oppstår i tegneprosessen. Når jeg jobber med blekkpennens tynne metallspiss, skraper jeg forsiktig frem ny tekstur på overflaten.

Smykkene mine kan ses som en forlengelser av tegningene. Jeg sager ut strukturer av metallplaten som formes og bearbeides med ulike overflater, patinering og farger. Jeg liker at smykkene kommuniserer utenfor gallerirommet og er opptatt av at de skal være unike og personlig for den som bærer de."