KUNSTVISITTEN IV 2022

Fredag 16. september, kl.14.00, ønsker vi velkommen til ny Kunstvisitt. Denne gangen vises en utstilling med kunstneren Gerd Wevling Matre.

May Bente Aronsen forteller om verkene fra kl. 14.00. Musikalske innslag med Mai Britt Hausland og Ingun Riisnæs Agerup!


Kunstneren er bosatt på en gård i Greåker, der sauehold er en del av gårdsdriften. Når sauene gnager barken av trestammer og kvist, dannes en særegen overflate med tydelige spor av tenner. Greinene og kvistene er hovedmateriale og utgangspunktet for mange av Matres arbeider, og gjenspeiler hvordan
samspillet mellom mennesker, natur og dyr står sentralt i arbeidene hennes. Spor av levd liv og skjøre balanser, både i naturen og den menneskelige psyken, er også alltid underliggende.

I utstillingen viser Matre tre arbeider, Flyt (stort relieff), Sig (relieff i finér) og Vekten av en byrde (skulptur i tre, stein og bly).
Skulpturen er ment for publikum å berøre, med rene og forsiktige hender.

Gerd Wevling Matre er utdannet fra Kunsthøyskolen i Oslo, bor i Greåker og har atelier på Hydrogenfabrikken i Fredrikstad. Arbeidene hennes er kjøpt inn til en rekke større samlinger, og hun har en jevn utstillingsaktivitet