Hagevandring og blomsterfotokurs med Knut Langeland 2021

Foredrag av Knut Langeland

Vi har invitert fotograf, forfatter og foredragsholder Knut Einar Krohn Langeland til Villa Walle. Han har bidratt med tekst og bilder til en lang rekke bøker og tidsskrifter. Langeland har spesialisert seg på tradisjonelle hageplanter. Han har i en årrekke vært redaktør for hagebladet Hagen for alle. I 2008 fikk han tildelt Plantearven-prisen for sitt arbeide med gamle hageplanter. Knut Langeland har fotografert planter profesjonelt i femti år og fått foto publisert i en mengde bøker og tidsskrifter. Han har også hatt kurs i fotografering for spesielt interesserte i botanisk hage på Tøyen.

Bli med på hagevandring og fotokurs ledet av blomsterfotograf Knut Langeland og delta i diskusjon og praktiske øvelser på veien frem til gode plantefotografier. Vi kommer til å snakke om å se, om å legge merke til det vi faktisk har foran øynene. Ta med det kameraet du pleier å bruke, eventuelt med bare ett-to ekstra objektiver, og kom! Så snakker vi om det utstyret du er mest fortrolig med. Mobilkamera kan også brukes.

Etter kurset har vi et nytt møte der alle har fått lov til å stille opp med to–tre av sine beste plantefotografier. Vi vurderer bildene sammen og blir enige om hvilke vi skal velge ut til en utstilling av fotografier i Galleri Walle senere i år.

Varig skjønnhet og glede
Ingenting kan måle seg med skjønnheten i en levende blomst, men den skjønnheten er kortvarig. Et fotografi av blomsten er en slags erstatning for evigheten. Det fanger et inntrykk av hvordan planten så ut i det øyeblikket vi knipset bildet. Nei, det klarer ikke å feste duften, utstrålingen og alt det følelsesmessige til filmen, men bildet kan gjenopplive minnet om disse tingene hos oss som har tatt bildet. Det står også på egne ben som et kunstnerisk uttrykk, også for alle dem som ikke har noe forhold til planten. For noen er følelsene som fotografiet åpner for, det viktigste. For andre er det det kunstneriske uttrykket. Ofte går disse to aspektene hånd i hånd. Bare du vet hva som er viktigst for deg!

Alle kameraer og objektiver har sine muligheter og begrensninger. Som regel klarer vi fotografer ikke å utnytte alle mulighetene. Det gjelder å bli kjent med sitt eget utstyr. Det gjelder også å bli kjent med sin egen smak. Hvilke foto er det som vekker gleden i oss? Og hvordan kan vi bruke utstyret for å oppnå noe vi er fornøyd med?

Vi håper dette vil gi inspirasjon til våre medlemmer og andre interesserte i forkant av sommeren.

Hagevandring torsdag 10.6 kl. 13 – 15. Gratis.
Fotokurs tirsdag 15.6 kl. 13 – 15.
Kursavgift: Kr. 100,- for medlemmer. Kr. 150,- for andre.
Fotobearbeiding 17.6 kl. 13 – 15.
Kursavgift: Kr. 50,- for medlemmer. Kr. 150 for andre.


Påmelding til .(JavaScript must be enabled to view this email address)


Knut  E. K. Langeland

Knut E. K. Langeland