Villa Walles fotogruppe
Foto 2024 ble startet våren 2024 i Brynsveien. Inspirasjonen for gruppen var at vi hadde gjennom flere år hatt fotokurs i regi av Kunstvisitten. Det var da flere medlemmer som ønsket at vi da skulle danne en fotogruppe. Gruppen har vært samlet enten på Villa Walle eller ute i nærmiljøet for praktisk fotografering.
Gruppen møtes hver torsdag fra kl. 11.00 - 13.30
fra kl. 10.30 - 11.00
På initiativ fra flere medlemmer, starter vi opp med morgenmøter 2 ganger i uka. Tanken er at det skal fremme oversikt og mulighet for medlemmer å bidra i det daglige.
Mandag og onsdag kl. 10:30 - 11 serverer vi gratis kaffe/te og en kjeks til de frammøtte. Da får vi oversikt over hvilke planer og oppgaver vi står overfor den dagen og uka. Så finner vi ut hvordan vi sammen kan løse dem. Agnethe eller Marianne har ansvaret for møtene, i hvert fall i starten.
FINDING APPEARANCES IN OUR MOMENT
LYDIA SOOJIN PARK
May Bente Aronsen kommer til Villa Walle, onsdag 2.oktober fra kl. 14-15 for å fortelle om Lydia Soojin Parks kunstnerskap.
Utstillingen består av fem skulpturelle, krukkeliknende gjenstander i keramikk. Lydia SooJin Park søker å finne et objekts eller fenomens orginalitet. I en verden der ting skjer i høyt tempo og mennesker ofte kun fokuserer på resultater og ikke prosess, til tross for at det nettopp er alt vi opplever og går igjennom – som tar oss videre til nye stadier. Fra hennes perspektiv er det det samme som skjer i keramikken. Vi overser som oftest den naturlige og iboende kvaliteten til et keramisk verk og verdsetter det heller ut i fra hvor vakkert eller praktisk det er. Park søker derfor å forsterke opplevelsen av keramikk og beskrive leiras egenskaper gjennom det immatrielle – som følelser og tanker fra hverdagslivet, her og nå. Gjennom den repeterende oppbyggingen av bit på bit med leire, i ulik tykkelse og med ulike teksturer, oppstår forskjellige organiske skulpturer. Som en visuell beskrivelse av tid og følelser, på samme vis som vi samler
minner.
Lydia SooJin Park (f. 1989, Seoul, Sør-Korea) er utdannet fra
Kunsthøyskolen i Oslo (2023) med en MA i Materialbasert kunst.
Hun bor og arbeider i Oslo.
Instagram: @lydiajpark
Velkommen til Villa Walle hver ukedag kl. 11 - 15:30!
Etter noen uker med sommeråpent er vi nå tilbake i gjenge med åpent 11 - 15:30 alle ukedager.
Vi serverer lunsj kl. 12 - 13. Merk at prisene i kafeen er endret:
Kr. 35 for lunsj og kr. 15 for drikke med ett påfyll.
Gruppeaktiviteter starter opp litt om litt. Det er masse flott og variert på programmet framover. Meld deg gjerne på nyhetsbrevet om du ikke allerede abonnerer.
Velkommen gamle og nye!
[Klikk for å se hele bildet]
KUNSTVISITTEN II, 2024
KUNSTVISITTENS VANDREUTSTILLINGER 2024 VISER JOSEPHINE ECHER – NOE TAPT OG NOE VUNNET
VELKOMMEN ONSDAG 15. MAI KL. 13.00
I verket Noe tapt og noe vunnet har Echer jobbet med en kobber-kropp, med hundrevis av forskjellige biter satt sammen som et puslespill. Materialene er kobber, emalje og dekaler (foto-overføring).Ideen er at delene kan separeres og brukes som selvstendige smykker. Man kan også bruke større deler av kroppen og få et helt annet smykke, f.eks. en fot eller en hånd. Foten kan da henge fra halsen, bli brukt på foten eller transformeres til et anheng. Slik vil kroppen kunne være mange forskjellige smykker og gi ulike uttrykk.I utstillingen viser Josephiine Echer et lite utvalg av delene til kobberkroppen, i tillegg til et foto – som viser verket i sin helhet. I sin kunstneriske praksis utforsker Echer hvordan livet, arv og døden kan utrykkes med materialer som kobber og emalje. Hun bruker bl.a. farens Alzheimer-diagnose som inspirasjon, med hva dette har medført av et følelseskaos. Kunsten har blitt hennes måte å uttrykke seg gjennom, der hun opplever den kreative prosessen som en helbredende handling, en bearbeidelse av hendelser i livet. Kobber-kroppen er som en tidskapsel, lagret med felles minner hun har med faren. I hver del har hun forsøkt å kanalisere spesifikke minner og uttrykke følelsene som henger ved disse. Minner, blant annet fra barnebursdager, da han lærte henne å kjøre bil, de uendelige telefonsamtalene deres, og så videre. I de to årene prosjektet har pågått har hun saget ut biter av kobberet, samtidig med at den faren hun en gang kjente har forsvunnet mer og mer. Kroppen, som er et avtrykk av henne selv, viser at også hun er en annen – enn for to år siden. Josephine Echer (f.1998) utdannet gullsmed ved Setesdal vgs i Valle og deretter MA i Medium og materialbasert kunst på Kunsthøyskolen i OslO.
KUNSTVISITTEN I, 2024
ANNA SOFIE MATHIASEN – PET FOLLIES
Onsdag, 24. april, kl 13:00 - 14:00 kommer kunstneren til Brynsveien for å fortelle om bildene sine.
VELKOMMEN!
Beskrivelse:
På 1930-tallet bragte en psykiater ved Dikemark psykiatriske sykehus med seg pingviner tilbake, etter et opphold i Sørishavet. Disse skulle være til underholdning for pasientene. Motivet, som både var tåpelig og tragisk –inspirerte Mathiasen til hovedrollefiguren, Pingvinen, i hennes utstilling Pet Follies.
Pet follies er en serie med fire papircollager, som forteller historien om en deprimert pingvin – en etterkommer av pingvinene på Dikemark og en autobiografisk figur. Collagene er skapt av tegnet materiale som ble brukt til produksjonen av fire korte stop-motion filmer, Pet Folly I-IV, som vil bli vist i forbindelse med utstillingen.
I det fargerike bildeuniverset som er skapt i stop-motion filmene og collagene, følger man Pingvinen som forsøker å arbeide seg gjennom depresjonen ved å ty til bl.a. terapi, medisin, hagearbeid og kompostering.
Folly. ‘Folly’ kan betyde både dårskap, tåpelighet, feiltrinn og en hagepaviljong, som ikke har noe egentlig praktisk formål.
Mandag 25.- onsdag 27. mars holder vi ordinært åpent.
Mandag 25.- onsdag 27. mars holder vi ordinært åpent.
Åpent hus
Skjærtorsdag 28. mars kl. 12 – 16
Langfredag 29. mars kl. 12 – 16.
Påskeaften: Stengt.
Søndag 31. mars, 1. påskedag kl. 12 – 16.
Mandag 1. april, 2. påskedag kl. 12 – 16.
Ta gjerne med matpakke. Vi står for kaffe og te med noe godt til!
Det blir ingen faste gruppeaktiviteter, med mulighet for
prat, spill, strikk og hygge.
Fra tirsdag 2. april holder vi igjen ordinært åpent kl. 11 – 15:30
med lunsj og faste aktiviteter.
Velkommen!
Velkommen til lyrikk på Villa Walle.
Lyrikkentusiast, Didi Anita Stig, inviterer oss med inn i lyrikkens mangfoldige univers. Didi leter fram dikt og tekster som vi leser sammen og reflekterer rundt.
Tidspunkt: 13 - 14.30 på tirsdager
Gruppa er åpen for alle og har ingen egenandel.
Velkommen til Annas malekurs, hver tirsdag fra kl. 11.00 - 14.30.
Hver tirsdag holder Anna Felfôldi malekurs på Villa Walle. Anna er grafiker, illustratør og mangeårig kunstveileder fra Ungarn. Hun er en engasjert og dyktig veileder selv om norsken ikke er så bra ennå. Kurset egner seg både for nybegynnere og mer drevne.
Kurset varer fra kl. 11:00 - ca. kl. 14:30. Vi tar pauser underveis. Kom en gang i blant eller hver uke.
Kr. 50,- per gang.
Ta med akrylmaling, pensel og papir. (Om du ikke har, kan du låne første gang).
Vi serverer lunsj for de som ønsker det kl. 12.00 (kr. 30)
Velkommen gamle og nye deltakere!
Vi har fått laget en liten presentasjonsfilm om Villa Walle. Ta en titt!
Julelunsj!
Gå ikke glipp av en hyggelig førjulsopplevelse
fredag 15. desember kl. 13.00.
Gro serverer tradisjonen tro julebuffet.
Kr. 60
Mai Britt og Ingun synger og spiller julen inn for oss. Allsang blir det også!
Påmelding til .(JavaScript must be enabled to view this email address) eller skriv deg på listen på huset.
NB innen tirsdag 12. desember
Kunstneren Kari Kolltveit besøkte oss onsdag 18. oktober kl. 14.00 og fortalte om vandreutstillingen "Roadkill" samt sitt kunstneriske virke.
Kunstneren Kari Kolltveit besøkte oss onsdag 18. oktober kl. 14.00 og fortalte om vandreutstillingen "Roadkill" samt sitt kunstneriske virke.
Adit voluptios debit aut voloritas qui ipsapiet, vendi od et et harciis quidebit rem eaquam, culluptate ventis sentior ehenducienda sim id quo od ulparch iliquat.
In pa eosandae velentur, sim audipsam consecatus, sit harum cum experis electatquo tem aut que officim oditasin cum rehent dolorerae quam quias quo velicae con niminul latibus alit lacim sitas sa seribus aliqui omniae vendit, sin nem sequas nonsend issimperatis magnatem qui aut plandeb itatius exererciati aperum volorpo rpossed eum ratas aut volupta tecero totate nis erferferi re aborunt iberum del es eatio. Itatur, volesed que pe nis expliqui diatem.
JULEVERKSTED 2022
De siste årene har Emma Davis holdt juleverksted for oss i Galleri Walle.
I år fortsetter vi den gode tradisjonen onsdag 16.november fra kl. 11.00 - 14.00.
Dette er en populær begivenhet som mange gleder seg til, og som nå har blitt et fast årlig innslag i Galleri Walles program. Vi bruker linoplater, sjablonger og saks, kombinert med litt fantasi. Fargene som benyttes er vannbaserte og ikke skadelige for hendene.
Påmelding til .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Fredag 16. september, kl.14.00, ønsker vi velkommen til ny Kunstvisitt. Denne gangen vises en utstilling med kunstneren Gerd Wevling Matre.
May Bente Aronsen forteller om verkene fra kl. 14.00. Musikalske innslag med Mai Britt Hausland og Ingun Riisnæs Agerup!
Kunstneren er bosatt på en gård i Greåker, der sauehold er en del av gårdsdriften. Når sauene gnager barken av trestammer og kvist, dannes en særegen overflate med tydelige spor av tenner. Greinene og kvistene er hovedmateriale og utgangspunktet for mange av Matres arbeider, og gjenspeiler hvordan
samspillet mellom mennesker, natur og dyr står sentralt i arbeidene hennes. Spor av levd liv og skjøre balanser, både i naturen og den menneskelige psyken, er også alltid underliggende.
I utstillingen viser Matre tre arbeider, Flyt (stort relieff), Sig (relieff i finér) og Vekten av en byrde (skulptur i tre, stein og bly).
Skulpturen er ment for publikum å berøre, med rene og forsiktige hender.
Gerd Wevling Matre er utdannet fra Kunsthøyskolen i Oslo, bor i Greåker og har atelier på Hydrogenfabrikken i Fredrikstad. Arbeidene hennes er kjøpt inn til en rekke større samlinger, og hun har en jevn utstillingsaktivitet
Velkommen til høstens første kunstvisitt med Ingrid Eggen.
KUNSTVISITTENS VANDREUTSTILLINGER 2022 VISER
knax - knoxs - grippel av INGRID EGGEN (f.1979)
Velkommen fredag 2. september kl. 14.00, til høstens første kunstvisitt. Kunstneren kommer selv og forteller om verkene sine!
Bli kjent med Ingrid Eggen:
Hennes kunstneriske praksis består i hovedsak av foto, video og skulptur, og arbeidene omhandler ofte ikke-verbal kommunikasjon og kroppssymbolikk. Med en utforskende tilnærming ser Eggen på bevegelser der kroppens naturlige anatomi, ikke verbale språk og bruk av gester fortrenges og fordreies. Slik åpner arbeidene hennes også opp for refleksjoner omkring våre ufrivillige gester, reflekser og instinkter, og for hvilke uuttalte meldinger disse kan formidle.
I utstillingen viser Eggen tre fotografier, knax, knox og grippel .
Ingrid Eggen er utdannet fra Kunsthøyskolen i Oslo og Konstfack i Stockholm. Hun har en høy utstillingsaktivitet og arbeidene hennes finnes i en rekke større offentlige samlinger. Eggen bor og arbeider i Oslo
Kunstvisitten II, 2022
Velkommen til kunstvisitten med Katinka Guldberg, onsdag 11. mai kl. 14.30
Hennes arbeider kretser ofte rundt sosiale relasjoner, og om det å møte seg selv i og gjennom andre. Med utgangspunkt i egne familieforhold utgjør Goldbergs arbeider visuelle refleksjoner over hvordan oppvekst og historie legger grunnlag for identitet og selvbilde. I utstillingen Bristningar undersøker hun hvordan barn og unges identiteter påvirkes av traumatiske hendelser i oppveksten. Kan det å formidle sin historie gjennom bilder være
en del av en helende prosess – både for kunstneren og betrakteren?
I utstillingen viser Goldberg to innrammede fotografier, Far och son og Tallskogen, et tosifret antall foto montert på trefinér, samt to kunstbøker. Kunstbøkene, Bristningar og Surfacing, er presentert på et lite bord, og for publikum til å bla i.
Katinka Goldberg er opprinnelig fra Stockholm, men har siden 2008 bodd og virket i Norge, nå på Nesodden. Hun er utdannet innen malerkunst, kunst- og dokumentarfoto.Goldberg har en høy utstillingsaktivitet og er innkjøpt til flere større samlinger.
VELKOMMEN TIL KUNSTVISITTEN 2022
Villa Walle har de fire siste årene samarbeidet med Kunstvisitten, vandreutstillinger produsert av NITJA (tidligere Akershus Kunstsenter), som produserer utstillinger og kurs for ulike helse – og sosialinstitusjoner i Akershus.
Årets første utstilling med Hans K. Borchgrevink Hansen blir åpnet av
Pekka Person onsdag 20. april kl. 13.00 på Villa Walle.
Han vil fortelle om kunstneren og hans virke. Hjertelig velkommen!
STILLE LIV av HANS K. BORCHGREVINK HANSEN (f.1985)
Kunstneren tar ofte utgangspunkt i det han har for hånden og i
umiddelbar nærhet, for slik å utforske noe tilsynelatende
velkjent på en ny måte. Han går varsomt frem, tar motivene på
det største alvor og gir dem den oppmerksomheten han mener
de fortjener. Uten forutbestemte ideer, men i den grad det er
mulig, lar han seg lede av materialenes iboende egenskaper. På
den måten forsøker Hansen å gjenoppdage omgivelsene, sanse
verden gjennom de minste ting og avdekke den uendelige
detaljrikdommen som omgir oss, hvor enn vi befinner oss.
I utstillingen viser Hansen fire arbeider, Stemningsbilde og Lite
monument (tegninger), Børste i landskap (litografi), Stille liv
(akryl på pair) og en bok. Boken Mot havranden, er en
nordatlantisk turguide som beskriver Færøyene og Island, og er
en slags hybrid mellom reiseguide, kunstnerbok og diktsyklus.
Boken er ment for publikum å bla i.
Hans Kristian Borchgrevink Hansen bor og arbeider i Oslo, og er
utdannet fra Kunsthøyskolen i Oslo og Bergen. Han har stilt ut
arbeidene sine i inn- og utland, og innkjøpt til en rekke større
samlinger.
Qi gong kan oversettes til kultivering av livsenergi. Det omtales også ofte som meditasjon i bevegelse, og er et system av koordinerte kroppsposisjoner og bevegelse, pusting og meditering brukt for å fremme helse, åndelighet og martial-arts trening.
NB QI GONG GRUPPA ER MIDLERTIDIG SATT PÅ VENT!
HVER TORSDAG MELLOM KL. 13.OO - 13.30 INVITERER VI TIL QI GONG I GALLERI WALLE.
NB (Følg med i aktivitetskalenderen, da endring av tidspunkt kan forekomme).
Alle er hjertelig velkommen!
Med røtter i kinesisk medisin, filosofi og martial arts, er qi gong tradisjonelt ansett av kineserne, og i Asia generelt, som en treningsform for å kultivere og balansere qi, oversatt som livsenergi.
Konseptet kan spores hele 5000 år tilbake i tid, og er i aller høyeste grad altomfattende. Qi (eller chi) betyr hovedsakelig luft, gass eller pust, men blir ofte oversatt som et metafysisk konsept av vital energi som refererer til en forestilt energi som sirkulerer gjennom kroppen. En mer generell definisjon er universell energi, inklusive varme, lys og elektromagnetisk energi. Andre definisjoner involverer ofte pust, luft, gass, eller samhandlingen mellom masse, energi og sjel. Qi er et sentralt underliggende prinsipp i tradisjonell kinesisk medisin og martial arts.
Gong (eller kung) blir ofte oversatt som kultivering eller arbeid, og definisjoner inkluderer øvelse, ferdighet, beherskelse, utmerkelse, oppnåelse, tjeneste, resultat, eller gjennomføring, og er ofte brukt i betydelsen gongfu (kung fu); oppnåelse gjennom stor innsats.
Wuji Hundun Qigong Kungfu er én av flere former for qigong, og består i all hovedsak av 18 skånsomme bevegelser for kroppen sammenvevd i et kaotisk mønster; det vil si alltid variert rekkefølge. Wuji kjennetegnes ved at man står godt plantet med begge føttene på jorda i samme posisjon gjennom hele systemet. Dette henger sammen med at øvelsene i sin tid ble utviklet for arbeiderne på rismarkene for å skape mer energi og bedre helse. Da ris krever mye vann for å trives blir bevegelsesfriheten for beina begrenset, derfor ble bevegelsene designet for å utføres stillestående. Systemet ble etterhvert omfavnet av militærvesenet og raffinert i retning av nærkamp og trening for håndtering av våpen; flere av øvelsene fokuserer på skuldrene som er av vital karakter for føring av sverd, spyd, o.l. Og som bestefar Wuji sier: Alt handler om å lede qi. I det ene øyeblikket heler du deg selv, i det neste forsvarer du deg i en kampsituasjon. Hva er forskjellen?
Vi inviterer til nytt kreativt møte med Ida Lerstad
VELKOMMEN TIL WORKSHOP I GALLERI WALLE, LØRDAG 5.FEBRUAR fra KL.12.00 - 14.00
Bli med kunstner Ida Lerstad på en leken workshop i Galleri Walle. Ingen kunstneriske ferdigheter kreves. Bare nysgjerrighet. I denne workshopen skal vi male så stort eller så lite vi vil, med fokus på egne følelser - her og nå. Ved å være tilstede i øyeblikket gir det en åpning for å uttrykke det personlige og sanne. Ida er utdannet fra Bærum Kunstfagskole, DTK, og har fordypning i tegning og maleri. Hun har et fargerikt, ekspressivt uttrykk, og skaper i maleprosessen en forbindelse mellom kropp og lerret.
Vi skal bruke akrylmaling, kraftige pensler og robust papir med god nok plass. Dette er en lek, uten krav til forkunnskaper, og ingenting som er rett eller galt. Kanskje finner du også inspirasjon til å uttrykke deg gjennom bilder.
Påmelding til .(JavaScript must be enabled to view this email address)
VELKOMMEN TIL WORKSHOPEN SKAP OG SNAKK!
Galleri Walle starter opp SKAP OG SNAKK igjen på nyåret, med prosjektleder Emma Davis. Workshopene vil finne sted hver torsdag 14.00 – 16.00 fra torsdag 20. januar, 2022
OM PROSJEKTET:
Prosjektet er et ukentlig møte mellom folk med minoritet-bakgrunn, eller for de som har lyst til å bli kjent med nye folk. Vi ønsker å etablere en trygg møteplass hvor vi bruker kreativitet som verktøy for å skape et inkluderende nærmiljø. Aktivitetene skal være inspirerende og morsomme, og vi håper å få til gode timer sammen. Terskelen for å være med er lav og ingen forkunnskaper er påkrevd! Ved å bygge broer, bryter vi ned fordommer. Det har aldri vært mer relevant i samfunnet, og vi ser det som en fantastisk mulighet til å bidra.
VELKOMMEN TIL GALLERI WALLE!
PÅMELDING TIL .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Prosjektet er finansiert av Bærum kommune
JULEVERKSTED 2021
De siste tre årene har Emma Davis holdt juleverksted for oss i Galleri Walle.
I år starter vi opp igjen tirsdag 23. november og følger opp tirsdag 30. november, fra kl. 13.00 - 16.00
Dette er en populær begivenhet som mange gleder seg til, og som nå har blitt et fast årlig innslag i Galleri Walles program. Vi bruker linoplater, sjablonger og saks, kombinert med litt fantasi. Fargene som benyttes er vannbaserte og ikke skadelige for hendene.
Påmelding til .(JavaScript must be enabled to view this email address)
[Klikk for å se hele bildet]
VELKOMMEN TIL SMYKKEKURS I REGI AV KUNSTVISITTEN
med Lena Walton Herfindal
Workshopene vil bli holdt tirsdagene i oktober 2021:
5, 12, 19 og 26. oktober fra kl. 13 - 16.
Følg med i Villa Walles aktivitetskalender!
PÅMELDING: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
En presentasjon av kunstneren:
"Med utgangspunkt i tegnestreken jobber jeg med smykker, tegning, grafikk og objekter. Inspirert av naturen og mine indianske røtter undersøker jeg forskjellige utviklingsprosesser i naturen. Jeg tar utgangspunkt i min egen familiehistorie og bakgrunn som Mohawk indianer der nærhet til natur står sentralt. Jeg tar for meg vekstprosesser fra blomstringen til en knopp, organismer i kroppen og indiansk symbolikk. Med en tynn åre- lignende strek beveger jeg meg mellom forskjellige materialer og veksler på teknikker for å få frem ulike utrykk og egenskaper i arbeidene. Jeg jobber hovedsakelig med metall, papir og plast.
I tegningene bruker jeg gammeldags splittpenn og tegner med tynne åre lignende streker som flettes inn i organiske formasjoner der jeg skaper et botanisk og kroppslig utrykk. Jeg eksperimenterer med ulike farger, bevegelser og former, og er opptatt av taktile kvaliteter som oppstår i tegneprosessen. Når jeg jobber med blekkpennens tynne metallspiss, skraper jeg forsiktig frem ny tekstur på overflaten.
Smykkene mine kan ses som en forlengelser av tegningene. Jeg sager ut strukturer av metallplaten som formes og bearbeides med ulike overflater, patinering og farger. Jeg liker at smykkene kommuniserer utenfor gallerirommet og er opptatt av at de skal være unike og personlig for den som bærer de."
KUNSTVISITTENS VANDREUTSTILLINGER 2021 VISER HELEN HAUSLAND (f.1974)
Kunstneren kommer innom Villa Walle onsdag 6. oktober 2021, fra kl. 14.00 - 15.00 for å snakke om sine objekter.
Et punkt som satt inntil et annet, vokser og blir til tredimensjonale objekter. Helen Hausland bygger keramiske komposisjoner ved å sette en tommelbit leire inntil en annen gjentatte ganger. Subtile manipuleringer skaper forskyvninger som igjen utvikler seg til noe som ikke kan planlegges, men blir til underveis. Tid, repetisjon og materialets premisser er nøkkelord i prosessen. Hausland arbeider mer innenfor et psykologisk enn et historisk landskap,
og hennes uttrykk beveger seg i skjæringspunktet mellom det to- og tredimensjonale, det subtile og det kraftfulle. Mellom improvisasjon og stram koreografi.
Kunstnerens bakgrunn som massørterapeut og år med ballettdans dominerer hennes tilnærming til materialet. Kroppens erfaring med å jobbe med tempo, timing og musikk er innarbeidet som et rytmisk språk som vises i arbeidene. Verkene bærer spor av prosessen og arbeidet med leiren, tiden det tar å skape uttrykket. Kroppen, som en metronom, driver arbeidet frem. Punkt for punkt, som en puls, som hjerteslag. Et liv som blir levd. Et arbeid som vokser.
I utstillingen viser Hausland tre arbeider, et vegghengt og to frittstående/liggende.Helen Hausland bor i Oslo, har verksted ved NTP (Norsk Teknisk Porselen) i Fredrikstad og ble uteksaminert fra Kunsthøgskolen i Oslo med en mastergrad i medium og materialbasert kunst i 2020.
I sitt korte kunstnerskap har hun rukket å stille ut en rekke steder, og er
innkjøpt til flere større samlinger.
Kreativ utveksling
Datoene for workshopene: Tirsdag 24. august, tirsdag 31. august, tirsdag 7. september og tirsdag 14. september.
fra kl. 13.00 - 15.00
Påmelding. Pris: kr. 300 for 4 ganger.
Kurset består av fire workshops, hvor vi får innføring i høytrykksteknikken, linosnitt. Vi lære om prinsipper for høytrykk (i motsetning til dyptrykk og plantrykk), diverse papirer, trykksverter og verktøy. Vi starter med enkle platerstrykk, og lærer hvordan vi lager et trykk med flere plater. Vi trykker for hånd (og ikke med grafikkpresse), slik at deltakerne kan fortsette med teknikken på egenhånd. Ønsket er å stimulere til egenaktivitet utover kurset.
Gruppene er små slik at kurset passer både for nybegynnere og viderekommende. Det er mulig det høres litt komplisert ut, men ingen forkunnskaper er nødvendig, det er et uhøytidelig og morsomt kurs!
Ha med: innesko og forkle/arbeidstøy som tåler malingsflekker.
Ta kontakt: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
[Klikk for å se hele bildet]
KUNSVISITTEN I
Sigve Knutson, kunstner og designer
Villa Walle har de tre siste årene samarbeidet med Kunstvisitten, vandreutstillinger produsert av NITJA (tidligere Akershus Kunstsenter), som produserer utstillinger og kurs for ulike helse – og sosialinstitusjoner i Akershus.
I år starter vi med å vise noen verk av Sigve Knutson. Fra 10 - 25 mai , vil noen av hans skulpturer kunne ses i Villa Walles lokaler. Han beskriver arbeidene sine som en rekke materialutprøvninger, som vanskelig lar seg kategorisere. Han jobber med forskjellige og veldig ulike materialer og søker ofte etter nye metoder og verktøy som hjelper ham å gi form til skulpturene.
I utstillingen viser han en rekke sandstøpte former i keramikk. Formene kan minne om runer, tegn eller enkle redskaper. Formene har blitt til ved å grave negative former og stikke ulike verktøy ned i oljesand, for så å helle flytende leire ned i sand-formene. Etter en langsom tørkeprosess kan de stivnede leirformene graves frem fra sanden, børstes fri for sandkorn og brennes. Knutson har benyttet ulike leirer med forskjellig farger.
Arbeidene hans er stilt ut i inn- og utland, og han er representert i flere større samlinger.
Ta kontakt med oss om du ønsker å se verkene!
ONSDAG 19. MAI KL. 14.00 - FÅR VI BESØK AV PEKKA PERSSON SOM VIL FORTELLE OSS OM SIGVE KNUTSONS KUNSTNERSKAP.
KUNSTVISITTEN II, 2021
PRESENTERER MARIANNE MOE
Marianne Moes kunstnerskap har hele tiden dreid seg rundt en utforskning av ulike tekstiler og materialer, men med forskjellige kulturhistoriske og samfunnskritiske utgangspunkt. I den seneste serien med skulpturer i ullfilt, viser Moe fram en ny side av kunstnerskapet, hvor hun nærmer seg naturlandskapet på en mer personlig måte. Barndommens utsikt til fjellandskapet De syv søstre (Horva) på Helgelandskysten er utgangspunktet for veggtavlene i serien Horva. Gjennom et mykt materiale beskriver hun de harde og faste fjellene, og uttrykket skaper undring: Er disse veggskulpturene harde eller myke, faste eller løse? Veggtavlene er laget av farget ullfilt som er klippet til, formet og festet til en plate.
I tillegg til Hova 1-3 viser Moe arbeidet Lek.
Marianne Moe har stilt ut i inn- og utland, utført offentlige utsmykninger og er
innkjøpt til en rekke større samlinger.
Den lille mini-utstillingen vil bli vist i Villa Walles lokaler fra 7. - 21. juni
I LØPET AV PERIODEN VIL BILLEDKUNSTNER LINE SOLBERG DOLMEN BESØKE VILLAEN FOR Å PRESENTERE MOES KUNSTNERSKAP.
Mer informasjon følger!
Fra skrot til kunst
Onsdag 21. september 2021, blir det workshop med keramiker og designer Kirsten Selmer, fra kl. 13.00 - 15.00
Selmer gjør skrot til kunst og gir oss innblikk i sin verden hvor gjenbruk av skruer, trestykker og metallgjenstander blir til skulpturer.
I forkant av kurset, 19. september, deltar kunstneren på Kunst rett vest, i sitt atelier på Dikemark.
Vi besøker henne og får inspirasjon til workshopen uken etter!
Kunst rett Vest er Norges største regionale satsning på billedkunst og kunsthåndverk. Hvert år arrangeres en kunstrunde hvor kunstnere i hele regionen inviterer publikum til sine atelierer og verksteder. http://www.kunstrettvest.no/
Meld deg på til e-post: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Mer informasjon følger!
Besøk av birøkter Kim
Birøkter Kim Rohde Larsen fra Nordstrand bier, besøker hagen for å gi oss en innføring i biehold.
Villaens første bikube har ankommet, og vi gleder oss til første smak av honning. Kim driver Nordstrand bier, og leier ut bikuber til hager rundt i Oslo og omegn. Bikuber øker pollinering i hagen som gir finere frukt og bær til høsten. Ved leie av bikube får vi 2-3 kg honning per kube. Dersom du er interessert i å lære mer om bier, ta en titt på
nordstrandbier.no
[Klikk for å se hele bildet]
Foredrag av Knut Langeland
Vi har invitert fotograf, forfatter og foredragsholder Knut Einar Krohn Langeland til Villa Walle. Han har bidratt med tekst og bilder til en lang rekke bøker og tidsskrifter. Langeland har spesialisert seg på tradisjonelle hageplanter. Han har i en årrekke vært redaktør for hagebladet Hagen for alle. I 2008 fikk han tildelt Plantearven-prisen for sitt arbeide med gamle hageplanter. Knut Langeland har fotografert planter profesjonelt i femti år og fått foto publisert i en mengde bøker og tidsskrifter. Han har også hatt kurs i fotografering for spesielt interesserte i botanisk hage på Tøyen.
Bli med på hagevandring og fotokurs ledet av blomsterfotograf Knut Langeland og delta i diskusjon og praktiske øvelser på veien frem til gode plantefotografier. Vi kommer til å snakke om å se, om å legge merke til det vi faktisk har foran øynene. Ta med det kameraet du pleier å bruke, eventuelt med bare ett-to ekstra objektiver, og kom! Så snakker vi om det utstyret du er mest fortrolig med. Mobilkamera kan også brukes.
Etter kurset har vi et nytt møte der alle har fått lov til å stille opp med to–tre av sine beste plantefotografier. Vi vurderer bildene sammen og blir enige om hvilke vi skal velge ut til en utstilling av fotografier i Galleri Walle senere i år.
Varig skjønnhet og glede
Ingenting kan måle seg med skjønnheten i en levende blomst, men den skjønnheten er kortvarig. Et fotografi av blomsten er en slags erstatning for evigheten. Det fanger et inntrykk av hvordan planten så ut i det øyeblikket vi knipset bildet. Nei, det klarer ikke å feste duften, utstrålingen og alt det følelsesmessige til filmen, men bildet kan gjenopplive minnet om disse tingene hos oss som har tatt bildet. Det står også på egne ben som et kunstnerisk uttrykk, også for alle dem som ikke har noe forhold til planten. For noen er følelsene som fotografiet åpner for, det viktigste. For andre er det det kunstneriske uttrykket. Ofte går disse to aspektene hånd i hånd. Bare du vet hva som er viktigst for deg!
Alle kameraer og objektiver har sine muligheter og begrensninger. Som regel klarer vi fotografer ikke å utnytte alle mulighetene. Det gjelder å bli kjent med sitt eget utstyr. Det gjelder også å bli kjent med sin egen smak. Hvilke foto er det som vekker gleden i oss? Og hvordan kan vi bruke utstyret for å oppnå noe vi er fornøyd med?
Vi håper dette vil gi inspirasjon til våre medlemmer og andre interesserte i forkant av sommeren.
Hagevandring torsdag 10.6 kl. 13 – 15. Gratis.
Fotokurs tirsdag 15.6 kl. 13 – 15.
Kursavgift: Kr. 100,- for medlemmer. Kr. 150,- for andre.
Fotobearbeiding 17.6 kl. 13 – 15.
Kursavgift: Kr. 50,- for medlemmer. Kr. 150 for andre.
Påmelding til .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Juleverksted 2020
De siste to årene har Emma Davis holdt juleverksted for oss i Galleri Walle.
I år gjennomførte vi to workshops med strenge Covid-restriksjoner.
Dette er en populær begivenhet som mange gleder seg til, og som nå har blitt et fast årlig innslag i Galleri Walles program. Denne gangen brukte vi linoplater, sjablonger og saks, kombinert med litt fantasi. Fargene som benyttes er vannbaserte og ikke skadelige for hendene.
Kursene vil holdes de to siste ukene i november, så følg med på Villaens nettside, samt facebook.
Påmelding til .(JavaScript must be enabled to view this email address)
[Klikk for å se hele bildet]
Workshops i Galleri Walle
Dette er et deltagerbasert kunstprosjekt som består av en nettside med ulike kreative oppgaver. Målet er å utforske grensene mellom kreativitet, sjel og psyke. Intensjonen er å skape refleksjon omkring psykisk helse, makt og avmakt, normalitet og avvik.
De kreative oppgavene løses innen ulike kunstuttrykk som tegning, maleri, skulptur, collage, fotografi, håndarbeid eller tekst. Bare fantasien setter grenser. Workshopene i Galleri Walle ble ledet av teamet bak #makingsensetogether, Ellen Ugelstad, Tonje Alice Madsen og Helene Eggen, i samarbeid Galleri Walles Emma Davis.
Galleri Walle har i løpet av høsten 2020 gjennomført tre workshops.
BIDRAGENE VIL RESULTERE I EN UTSTILLING I VILLA WALLES HAGE, FREDAG 28. MAI 2021.
Tanken er en annerledes type utstilling, hvor vi viser frem noen av prosjektene som ble skapt i løpet av perioden. Det vil bli enkel servering, og våre gode naboer fra Rap Clinic vil bidra med musikk.
Mer informasjon følger!
[Klikk for å se hele bildet]
Helårsbading!
TURGRUPPA ER FORELØPIG SATT PÅ VENT!
Villa Walle har en gruppe med isbadere. De rutinerte baderne har benyttet seg av flere vann rundt omkring i Bærum gjennom hele året. Vinterbading skiller ut endorfiner. Det betyr av et iskaldt grøss kan ha en heldig effekt på depresjoner. Bli med om du er klar for et helsebringende kuldesjokk!
For tiden møtes vi ved badstuen PUST, på Kadettangen k. 11.00 hver fredag.
.(JavaScript must be enabled to view this email address)
eller kontakt Marianne Bruusgaard på tlf. 924 14 563
NB.
Fredagsturene er satt på vent, men kommer på programmet igjen!
Da vi alle ble rammet av pandemien og ikke lenger kunne samle oss i grupper inne i huset, ble spaserturer et godt alternativ. Bærum byr på en rekke turmuligheter. Sandvika ligger flott ved Sandvikselva, rett ved utløpet til fjorden. Turene går langs kyststien ut mot Høvik, eller rundt Kalvøya. Bærumsmarka byr på en rekke muligheter. Stiene langs Lysakerelva er også en mulighet. La oss høre fra deg hvis du er glad i tur og en god prat og ønsker å holde deg i form!
HVER FREDAG, ÅRET RUDNDT KL. 11.00, MØTES VI VED RYTTERSTATUEN VED SANDVIKA RÅDHUS.
Villa Wakle Band
Villa Wakle Band spiller 60-70-80-talls pop-rockmusikk på norsk og engelsk. Vi øver torsdag ettermiddag i kjelleren på Villa Walle.
Iblant spiller vi konserter på lokale utescener og trekker godt med musikk- og danseglade tilhørere. Vi har spilt både på Skaugum og i Ila landsfengsel.
Vi tar gjerne imot spilleoppdrag mot betaling!
Nå trenger vi ny og kyndig bassist. Ta kontakt for mer info. og eventuelt prøvespilling!
Kontakt bandleder Christian Dalstø
på tlf. 418 43 308 eller .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Har du behov for arbeidspraksis?
Vi tilbyr Villa Walle som arena for arbeidsutprøving, språkpraksis og studiepraksis.
Vi samarbeider med ulike tiltaksaktører og finner ut om Villa Walle er et relevant sted og om vi kan bistå med nødvendig oppfølging og veiledning.
Personer eller tiltaksaktører retter selv en forespørsel til Villa Walle.
.(JavaScript must be enabled to view this email address)
Liker du å sy, strikke eller stoppe? Eller vil lære
Hver torsdag fra kl. 13.30 til 15.30 møtes vi på Villa Walle.
Her kan du komme med klær du ønsker å reparere – eller ta med deg håndarbeid eller strikketøy du er i gang med, eller som du har lagt til side fordi det stoppet opp.
Vi ønsker å fokusere på reparasjon- og gjenbruk av klær. Har du en bukse som er for lang eller en kjole som er blitt for trang? Ingen grunn til å kjøpe ny. Sammen finner vi en løsning som gjør at plagget passer som hånd i hanske. Like viktig som at klærne blir som nye, er den gode praten rundt symaskinen eller over strikketøyet.
Ta kontakt med Agnethe: .(JavaScript must be enabled to view this email address), eller mobil 905 52 803
[Klikk for å se hele bildet]
Er du litteraturinteressert?
Vi er en gruppe på fem-seks personer som treffes ca. 1 gang i måneden, vanligvis på fredager kl. 14. Vi velger en bok som vi har lyst til å lese. Når vi møtes, snakker vi om boka og forfatteren, og mange erfarer at utbyttet blir større av å sette ord på det vi har lest. Lesingen gjør vi hver for oss, i diskusjonen finner vi sammen. Vi snakker fritt om hva boken har gitt oss og hva vi mener om forfatteren. Vanligvis leser vi klassikere og noen av dem kan oppleves som litt tunge. De krever gjerne litt mer, men utbyttet er desto større. Alle som liker å lese er velkommen i gruppa!
Har du lyst til å bli med, så ta kontakt med Lenka Brustad:
.(JavaScript must be enabled to view this email address)
Kulturinteressert?
Vi er en gruppe «kulturinteresserte» mennesker som møtes ca. 1 gang i måneden og går på forskjellige kulturelle arrangementer som konsert, teater, kino, utstillinger, etc. Vi har et planleggingsmøte i begynnelsen av hvert semester hvor vi bestemmer programmet for våren og høsten.
Alle kan komme med sine «kulturelle» forslag, så blir vi enige om hva vi ønsker å gå på. Lenka, vår kulturmedarbeider på huset, lager oversikten over programmet og medlemmene melder seg på. Egenandel er som regel kr 50,-, av og til kr 100,- alt etter forestilling.
Kulturgruppa er åpen for alle medlemmene av Villa Walle. Ofte avslutter vi kvelden med et besøk på en kafe eller restaurant.
Ta kontakt med Lenka på tlf. 48 21 67 83 eller på mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
[Klikk for å se hele bildet]
Strek og farge
Vi er en gruppe som tegner og maler i andre etasje på Villa Walle hver onsdag mellom kl. 11 – 15. Gruppen har eksistert med ulike ledere siden Villa Walle startet opp for over 15 år siden.
Gjennom året har vi ulike tema som noen ganger ender opp i utstillinger. Vi har blant annet tradisjon med å arbeide mot en utstilling i anledning Verdensdagen for psykisk helse den 10. oktober. Vi legger vekt på tegne- og maleglede og at den enkelte kan være med ut fra sin lyst, interesse og forutsetning. Vi tar opp ulike tema alt etter hva gruppen ønsker. Vi er en mangfoldig gjeng på ca. 8 - 12 personer som støtter og oppmuntrer hverandre til å utvikle oss i tegning og maling.
Deltakelse koster kr. 50,- per gang og den enkelte betaler for en modul som er ti ganger. Dette inkluderer instruksjon og en kopp varm drikke med noe godt til i pausen. Utstyr må man selv ha med.
Nye medlemmer er velkomne uavhengig av ferdighetsnivå!
Ta kontakt med kunstnerisk veileder Tor Husby: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
[Klikk for å se hele bildet]
Har du grønne fingre og lyst til å få hagen til å bugne?
Hagen rundt sveitservillaen er svært viktig for livet på huset. Den 3 mål store tomten omkranser huset og gir oss utsikt over mot Kalvøya og Sandviksfjorden.
Her dyrkes det frukt og blomster, urter og grønnsaker i mange varianter. Erfaring har lært oss at arbeid med blomster og vekster kan dempe depresjoner. Hagen er også vårt møtested. Her kan vi søke ro og fordypelse hver for oss, eller søke sammen i frihet– uansett hvem vi er, hvor vi kommer fra eller hvor vi skal.
Vi starter planleggingen av årets hage i begynnelsen av april hver vår, og lager en plan som inkluderer hele sesongen fra planting på våren til tørking og sylting på høsten. Hagen i villaen er et samarbeidsprosjekt mellom medlemmer og ansatte – ikke til besvær for noen, men til glede for alle.
VI MØTES I SESONGEN HVER MANDAG FRA KL.11.00 - 12.30 I HAGEN.
Følg med i kalenderen på våre nettsider for program fremover!
Ta på deg egnede klær og møt opp. De fleste problemer kan løses med jord mellom hendene. Kaffe med noe godt til blir servert.
Ta kontakt på .(JavaScript must be enabled to view this email address) om du er hageglad.
[Klikk for å se hele bildet]
Velkommen til Blåfugl - koret for alle som har lyst til å synge!
Koret Blåfugl har ingen opptaksprøver og synger for gleden. Vi har med oss pianist, saksofonist, og av og til fiolinist.
Vårt mål er å være litt gladere når vi går enn når vi kommer. Vi øver hver mandag fra kl. 13 – 15 med en god pause med noe godt til kaffen. Iblant holder vi konserter i lokalmiljøet og samarbeider gjerne med andre kor.
Alle sangglade er velkomne! Spiller du et instrument er du velkommen til å spille med!
Vi betaler en egenandel på kr 400,- per halvår. Det er ca. kr. 20,- per øvelse. Inkluderer pausekake/kjeks når det serveres. Kaffe/te er ikke inkludert.
Ta kontakt: .(JavaScript must be enabled to view this email address)